Mehmed Bir Cihan Fatihi Oyuncu Kadrosu Ve Konusu

Fetih 1453 filminin başarısı üzerine O3 Medya yeni büyük projesi Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisini ekranlara getiriyor. Cevdet Mercan'ın yönetmenliğini, Ercan Mehmet Erdem'in senaryosunu üstlendiği Kenan İmirzalıoğlu'nun (Fatih Sultan Mehmet)'i canlandırdığı yeni dizi Mehmed Bir Cihan Fatihi 20 mart salı akşamı saat 20:00'da Kanal D ekranlarında başlıyor. Mehmed Bir Cihan Fatihi her hafta salı akşamları yeni bölümleriyle izleyicileriyle buluşmaya devam edecek.

Mehmed Bir Cihan Fatihi Konusu

Konstantinapolis yani İstanbul yüzyıllar boyunca kuşatma altında kalmış fakat ne toplar bu güçlü surlarda tek bir delik açabilmiş ne de Haliç'in devasa zinciri düşman gemilerine geçit vermiştir. Üstelik Mehmed şehri geri almak istiyorsa sadece Hristiyalara karşı değil devlet içerisindeki en büyük muhalifi Çandırlı Halil Paşa'ya karşı da mücadele etmek durumundadır.Mehmed tahta çıktıntan 2 yıl sonra şehri kuşatır ve asıllarca konuşulacak olan Konstantinapolisi fetheder. En büyük hayaini gerçekleştirerek tarihe geçer. O günden bu tarafa Fatih namıyla anılan Sultan Mehmed Han bu zaferiyle yeni bir çağın başlangıcını aralar ve yüzyıllar boyunca kıtalara hükmedecek olan bir Cihan İmparatorlu'nun temellerini atar.



Mehmed Bir Cihan Fatihi Oyuncuları

Kenan İmirzalıoğlu (Fatih Sultan Mehmet)

18 Haziran 1974 doğumlu fenomen oyuncu aynı zamanda modeldir. 2016 yılında Sinem Kobal ile evlenmiştir. Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik bölümü mezunudur. 1997 Best Model Of Turkey yarışmasında birinci olmuştur. Deli Yürek dizisinde Yusuf Miroğlu karakteriyle yıldızı parlamıştır. Alacakaranlık, Acı Hayat, Ezel ve Karadayı gibi projerlerde yer almıştır.

fatih kenan imirzalıoğlu kimdir fatih sultan mehmet



Hazal Filiz Küçükköse (Melike)

9 Şubat 1988 Mersin doğumlu oyuncu Ankara'da lise eğitimini tamamlamıştır. Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nden mezun olmuştur. Kara Sevda dizisinde Zeynep Soydere karakteriyle tanınmıştır. Beni Affet, Günahkar ve Deniz Yıldızı gibi dizilerde rol almıştır.

hazal filiz küçükköse kimdir

Seda Bakan (Çiçek Hatun)

10 Ekim 1985 İstanbul doğumlu güzel oyuncu Sakarya Üniversitesi Dış Ticaret bölümünü tamamlamıştır.1.70 boyunda ve 56 kiloda olan oyuncu Türvak Sinema ve Tv Eğitim merkezinde oyunculuk eğitimini tamamlamıştır. Son olarak Bana Sevmeyi Anlat dizisinde Leyla karakteriyle başrolde yer almıştır.



Çetin Tekindor (Çandarlı Halil Paşa)

16 Temmuz 1945 Sivas doğumlu usta oyuncu Zerrin Tekindor ile evlidir. Çetin Tekindor'un Hira isminde bir kızı bulunmaktadır. Ankara Devlet Konservatuarı'ndan mezun olmuştur. Bilkent Üniversitesi tiyatro bölümünden mezun olmuştur. Yılan Hikayesi, Bir İstanbul Masalı, Küçük Ağa, Asi, Deli Saraylı, Bir Çocuk Sevdim ve son olarak Karadayı dizisinde rol almıştır. Karadayı dizisinde Nazif Kara karakteriyle tanınmıştır. Son olarak geçtiğimiz sezon İçerde dizisinde Kebapçı Celal performansıyla adından çokca söz ettirmiştir.

Gürkan Uygun (Delibaş)

27 mayıs 1974 İzmir doğumlu oyuncu Kurtlar Vadisi dizisinde Memati karakteriyle tanınmıştır. Kökeni Gürcistana dayanan Uygun aslen Ordu'ludur. 1.80 boyunda ve 76 kiloda olan başarılı oyuncu Hep Yek, Geym Of Bizans, Çakallarla Dans 3, Muhteşem Yüzyıl, Kaçak ve Kehribar gibi projelerde yer almıştır.



Metin Akpınar (Akşemseddin)

1941 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Metin Akpınar eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Edebiyat bölümü mezunudur. 1.79 boyunda ve 128 kiloda olan oyuncu akrep burcudur. Zeki Alasya ile birlikte rol aldığı komedi filmleri ile tanınmaktadır. Son olarak Aşk Laftan Anlamaz dizisinde Haşmet karakterine hayat vermiştir.

Altan Erkekli (Mimar Müslihiddin)

18 Kasım 1955 İstanbul doğumlu oyuncu Ebru Erkekli ile evlidir.  Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur. Aşk Geliyorum Demez, Şen Yuva, Acayip Hikayeler, Yalan Dünya ve Kara Ekmek gibi dizilerde rol almıştır. Güneşi Gördüm, Aşk Tesadüfleri Sever, Uzun Hikaye, Umut Üzümleri ve Yağmur Kıyamet Çiçeği gibi filmlerde rol almıştır.



Selin Demiratar (Hatice)

1983 Erzincan doğumlu oyuncu çok genç yaşta Türkiye'nin en güzeli olmuştur. Daha sonra Türkiye'de kazanmış olduğu başarı ile Dünya genelindeki yarışmaya girmeye hak kazanmış ve burada 3. olmuştur. 1.74 boyunda ve 58 kiloda olan Demiratar Acı Hayat, Adanlı, Lise Defteri, Gazi ve Huzur Sokağı gibi projelerde yer almıştır.

Serdar Orçin (Demetrius)

21 Ocak 1976 Bayburt doğumlu yetenekli oyuncu Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde Tiyatro eğitimi almıştır. Gülbeyaz, Barda, Haneler, İz, Galip Derviş, Muhteşem Yüzyıl ve Beş Kardeş gibi dizilerde rol almıştır. Oynadığı dizilerin yanı sıra Eve Dönüş Sarı Kamış 1915, Yolda, Behzat Ç Bir Ankara Polisiyesi ve İtirazım Var gibi filmlerde rol bulmuştur.

Büşra Develi (Eleni)

25 Ağustos 1993 yılında İzmit'te dünyaya gelen güzel oyuncu Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı tiyatro bölümü mezunudur. Tatlı Küçük Yalancılar dizisiyle çıkış yakalayan Develi daha sonra Tatlı İntikam, Ayla, Fi Çi Pi ve Hadi Be Oğlum gibi yapımlarda rol almıştır.

Sedef Avcı (Gülbahar)

22 Ocak 1982 İstanbul doğumlu yetenekli oyuncu aynı zamanda modellik yapmaktadır. Avı kanal d ekranlarında yayınlanan Menekşe ile Halil ve Ezel dizilerindeki başarılı performansıyla tanınmaktadır. Kocaeli Üniversitesi Çalışma Ekonemisi bölümünden mezundur. Kıvanç Kasabalı ile 2005'ten buyana evliliği bulunmaktadır. Mazi Kalbimde Yaradır, Arka Sokaklar, Yaprak Dökümü, Boynu Bükükler ve Bedel gibi dizilerde rol almıştır.

Ertan Saban (İmparator Konstantin)

4 Aralık 1977 yılında Makedonya doğumlu oyuncu Makedonya Devlet Konservatuar tiyatro bölümü mezunudur. Tümay Özokur Film Reklam ajansına bağlı çalışmaktadır. Sakarya Fırat, Kılıç Günü, Hayde Bre, Büyük Sürgün Kafkasya, Limonata ve Mutlu Ol Yeter gibi yapımlarda rol almıştır.

İsmail Demirci (Şehzade Orhan)

13 Kasım 1984 Ankara doğumlu yakışıklı oyuncu Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda tiyatro bölümünü tamamlamıştır. Ben Onu Çok Sevdim, Tut Sözünü, Mor Menekşeler, Muhteşem Yüzyıl Kösem, ve Babaların Babası gibi projelerde yer almıştır. 22 Ocak 2017'de Hande Soral'la nişanlanmıştır.

İdil Fırat (Mara Hatun)

5 Kasım 1972 yılında Ankara'da dünyaya gelen oyuncu 9 eylül Üniversitesi oyunculuk bölümü mezunudur. Şubat, Çıplak Gerçek, Acayip Hikayeler, Kaybedenler Kulübü, Geniş Aile, Hayat Ağacı, Senin Hikayen ve Poyraz Karayel gibi yapımlarda rol almıştır.

Mert Yazıcıoğlu (Korkut)

10 Mayıs 1993 Denizli doğumlu yetenekli oyuncu İstanbul'da yaşamaktadır. Aydın Üniversitesi İşletme bölümü okumaktadır. 1.77 boyunda, 65 kiloda, saç rengi siyah, göz rengi ise kahverengidir. Kayıp Şehir ve Karagül gibi dizilerde rol almıştır.

Meral Çetinkaya (Daye Hatun)

5 Mart 1945 yılında Bursa'da dünyaya gelen deneyimli oyuncu Dostlar Tiyatrosu, Bakırköy Bedeliye Tiyatroları gibi topluluklarda görev alıştır. Bizimkiler dizisinde Ayla Hanım karakteriyle tanınmıştır. Anne, Vezir Parmağı, Ayla, Geçmişteki Sır, Muhteşem Yüzyıl Kösem, Urfalıyam Ezelden ve Mucize gibi projelerde yer bulmuştur.

Toprak Sağlam (Teodora)

Sevinç Meşe

Kaan Çakır (İshak Paşa)

Leyla Tanlar (Esleme)

Enes Turan

Yavuz Sepetçi (Notaras)

BU HABERİ SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorum Yap

0 Yorum Yapıldı
    Herhangi bir yorum bulunamadı.