Yeni Gelin Dizisi Paella Yemeği Nedir? Nasıl Yapılır?

Yeni Gelin dizisinin 3. bölüm 2. fragmanında geçen Paella yemeği izleyiciler tarafından merak edilmeye başlandı. Peki ya bu Paella nedir? Paella yemeği nasıl yapılır? Paella tarifi var mı? gibi soruları sizler için yanıtlamaya çalıştık. 

Yeni Gelin dizisinde Paila yemeği türk mutfağına taşınırken bu yemeğin hangi yöremize ait olduğu ve nasıl yapıldığı merak konusu oldu. Paila aslında bir İspanyol Pilav.



Peki İspanyol Pilavı (Paella) İçin Malzemeler Nelerdir?

1 tane soğan
Yarım limon
Göz kararı karabiber
1 diş sarımsak

Diğer Malzemeler



2 su bardağı pirinç
1 tane soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
5-6 adet küçük küçük dilimlenmiş taze fasulye 
3 çorba kaşığı taze bezelye
1 tane büyük küp doğranmış domates
1 tane küçük kırmızı biber
2 tane yeşil sivri biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 silme çay kaşığı zerdeçal tozu veya yarım çay kaşığı safran
2 su bardağı haşlanmış tavuğun suyu

İspanyol Pilavı (Paella Yapılışı;

İlk olarak suyumuzu tencereye koyuyoruz daha sonra derilerini yüzdüğümüz tavuğu, soğanı, yarım limonu ve tane karabiberi içine ekleyin. Tavukları iri parçalar halinde bölüp bir kenarda bekletin. Küçüçük küçük kıydığınız taze fasülye ile taze bezelyeyi kaynayan tuzlu suda 10 dakik kadar pişirdikten sonra soğuk su dolu bir kaba koyun. Soğanı inci kıyıp zeytinyağında kavurun daha sonra üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ve küçük küçük doğradığınız kırmızı, yeşik biberi ve küp domatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Yarım saat sıcak suda bekletip, yıkadığınız pirinçleri üzerine ekleyin. Daha sonra haşlanmış taze fasülye, bezelye ve tavuk parçalarını ilave edip karıştırın. 2 su bardağı tavuk suyu, tuzu ve zerdaçalı da ekledikten sonra pilavı kendi halinde pişmeye bırakın. 15 dakika kadar pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

BU HABERİ SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorum Yap

0 Yorum Yapıldı
    Herhangi bir yorum bulunamadı.